​​Groepen | Gymvereniging De Kroospikkers

Groepen

Wat kunt u verwachten over onze groepen?

Onze jongste sporters zijn de peuters (2 tot 4 jaar). Voor hen hebben we een uur vol gym en beweging in de grote gymzaal.

De kleuters kunnen in Goudriaan en Ottoland komen gymmen. Tijdens de lessen besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van de motoriek en het reactievermogen van de kinderen. Dit alles ter voorbereiding op het toestelturnen. Spelletjes wisselen elkaar af met de echte gymtoestellen. Na de kleutergroep splitsen we de meisjes- en jongensgroepen.

Meisjes 1 en 2 Meisjes 1 en 2 kunnen zowel in Goudriaan als Ottoland terecht. Naast het toestelturnen is er ook voldoende ruimte voor spelvormen of bewegen op muziek. Regelmatig doen onze groepen mee aan wedstrijden of demonstraties in de regio.

De meisjes 3 groep traint in Ottoland en is geschikt voor meiden vanaf de brugklas. De meiden kunnen op hun eigen niveau oefenen op verschillende toestellen.

De jongens 1 en 2 trainen in Ottoland. Er zijn twee groepen, verdeeld naar leeftijd. Naast de echte herentoestellen is er ook tijd voor af en toe een spelletje. Ook de jongensgroepen doen regelmatig mee aan wedstrijden in de regio.

Bij bodygym letten we op de opbouw van de conditie. Dit doen we door middel van een mix van aerobic, steps en oefeningen. Tijdens dit ochtenduur is kinderoppas mogelijk (roulatiesysteem).

Het bodyfit uur is geschikt voor dames en heren die zich flink in het zweet willen werken. Steps en aerobic in een stevig tempo, waarbij oefeningen voor de buik, billen, benen en armen elkaar afwisselen.

Bij Selectie  bestaat de groep uit zoal meiden als jongens van diverse leeftijden die door ons uitgenodigd zijn en enthousiast zijn om extra te turnen.  

De Springgroep. Deze groep is voor iedereen die graag een extra uur wil gymmen op diverse springtoestellen; zoals de trampoline en Pegasus.

 

Algemene leeftijdsindeling:

Peuters 2-4 jaar
Kleuters Groep 1 en 2
Meisjes 1 Groep 3,4 en 5
Meisjes 2 Groep 6,7 en 8
Meisjes 3 Vanaf de brugklas
Jongens 1 Groep 3,4 en 5
Jongens 2 Vanaf groep 6 
Bodyfit Vanaf 16 jaar
Bodygym Vanaf 20 jaar
Springgroep Alle leeftijden